Search

Bank Exam: Important Cloze Test Quiz 6 Dec 2017

Here the banking team of Jagranjosh.com, the standalone leader in banking prep industry is presenting to you a passage for Cloze Test taken from The Economics Times (dated December 6th 2017). Candidates are advised to attempt the quiz to prepare for upcoming exams.

Dec 6, 2017 16:17 IST
facebook IconTwitter IconWhatsapp Icon
Bank Exam: Important Cloze Test Quiz 6 Dec 2017
Bank Exam: Important Cloze Test Quiz 6 Dec 2017

‘Citi Bank hires Zoher Karu to head its Asia Pacific analytics’

It has been very common in the recent times that bank examinations focus on passages based on economic and social issues, business and finance, banking etc taken from leading English newspapers such as The Hindu, The Times of India, The Economic Times etc

Citi Bank has appointed Zoher Karuas head of Asia Pacific Data and Analytics, which…….1…. understand consumer behavior in the region, a key factor to sell banking products. The move …..2… the bank's growing focus on retail banking. 

Zoher, who will report to Anand Selva, Head of Asia Pacific Consumer Banking, will have oversight of Citi’s data and analytics capabilities as well as customer insights ….3…the banking business in Asia Pacific. His role will cover 17 out of Citi’s 19 consumer banking markets worldwide. 

He ..4… with him in-depth experience and knowledge of analytics and technology specific to fast-moving consumer industries. By reporting directly to Citi’s Head of Consumer Banking for the region, Zoher will be responsible for …5… the use of data to deliver customer value and business ….6….. As an example, by leveraging insights, Citi will be able to further customize merchant offers specific to customers based on their banking behavior and location. 

Before joining Citi, Zoher was chief data officer at eBay. He joined the global online market place in 2013 as a member of the company’s executive team. 

Zoher began his career at global management consulting firm McKinsey & Co. after a Ph.D. in Electrical Engineering from the Massachusetts Institute of Technology. 

Commenting on Zoher’s appointment, Anand Selva said, “Zoher’s appointment to this role is a key part of our digital transformation and overall strategy. To be Asia’s best digital bank, we need to offer 7… client experiences that set us apart and that are locally ……8……. to our target customers. Data and technology are critical enablers to …..9…..these capabilities and create and offer real-time experiences that are hyper-personalized, contextual and highly relevant to our customers.

The global consumer bank in Asia, the largest profit center for the business outside of North America, recently recorded its fifth consecutive quarter of revenue growth, making it the….10…..growing consumer business for Citi globally. For the third quarter of 2017, the business reported a 5% increase in revenue year-on-year to US$1.87 billion.

1. Find out the right word

a)      helps

b)      prevent

c)       counteract

d)      Ratify

e)      Other than those given in option

Solution: Option (a)

Explanation:  The given context says that the Citi Bank has appointed Zoher Karuas head of Asia Pacific Data and Analytics, which helps to know consumer behavior in the region. This makes option (a) the right choice among the given options.

2. Find out the right word

a)      divulge

b)      dark

c)       besiege

d)      Reflect

e)      elapse

Solution: Option (d)

Explanation: Zoher Karuas recently appointed as a head of Asia Pacific Data and Analytics. He understands consumer behavior in the region. The move reflects the bank’s planning to expand its retail banking business. This makes option (d) the right choice among the given options.

3. Find out the right word

a)      Beforehand

b)      Forwardly

c)       across

d)      laterally

e)      Other than those given in option

Solution: Option (c)

Explantion: As per the given context, Zoher Karuas will overlook the bank’s data and analytics competencies as well as customer perception over the banking business in the region. This makes option (c) the right choice among the given options.


4. Find out the right word

a)      Dodge

b)      hold

c)       brings

d)      On

e)      shun

Solution: Option (c)

 Emerging Bank Jobs: Job Profile and Career as Cyber Forensic Analyst in Public Sector Banks

Explanation: The context says that Zoher Karuas has vast experience in field of analytics and technology which is required for fast moving consumer industries. This makes option (c) the right word for the given context since he brings himself relevant experience and knowledge.

5. Find out the right word

a)      dull

b)      idle

c)       blah

d)      driving

e)      latent

Solution: Option (d)

Explanation: The context says that Zoher Karuas will be liable for driving the use of date analytics for delivering business. This makes option (d) the right choice among the given options.

6. Find out the right word

a)      abatement

b)      growth

c)       Aided

d)      curtailment

e)      Other than those given in options

Solution: Option (b)

Explanation: The context says that Zoher Karuas will be liable for driving the use of date analytics for delivering business expansion. This makes option (b) the right choice among the given options.

 Salary of Bank Employees after 11th bipartite Settlement

7. Find out the right word.

a)      mundane

b)      mainstream

c)       trivial

d)      remarkable

e)      Other than those given in options

Solution: Option (d)

Explanation: The context says that to become best digital bank of India , citi bank need to provide outstanding  client practices that set them different  and locally pertinent to their target customers. Hence option (d) is the right choice among the given options.

8. Find out the right word

a)      relevant

b)      trite

c)       frivolous

d)      moot

e)      Other than those given in options

Solution: Option (a)

Career opportunities in Banking Sector: Job Titles and Description

Explantion: The context says that to become best digital bank of India, citi bank need to provide outstanding client practices that set them different and locally pertinent to their target customers. Hence option (a) is the right choice among the given options.

9. Find out the right word

a)      annihilate

b)      dismantle

c)       raze

d)      build

e)      Other than those given in options

Solution: Option (d)

Explantion: According to the given context, Data and technology are significant facilitators to build the capabilities and create and offer real-time experiences that are hyper-personalized, contextual and highly relevant to the customers. This makes option (d) the right choice among the given options.

10. Find out the right word

a)      sluggish

b)      fastest

c)       gluiest

d)      plodding

e)      Other than those given in options

Solution: Option (b)

Explanation: After North America, Asia is the largest profit center for the global consumer bank, recently recorded in fifth consecutive quarter of revenue growth, making it the fastest growing consumer business for the Citi bank globally. This makes option (b) the right choice among the given options according to the context of the passage.

RBI Assistant or Bank PO: Which one to go for?

RBI Assistant Mains Exam 2017: General Awareness Quiz

IBPS Clerk Prelims Exam 2017: Analysis and Expected Cut-off

Related Stories