Search

Business Quiz for MBA Aspirants from Feb 04 to March 03

The business quiz for the current week of Feb 04 to March 03 will test your business IQ on various Bank and their tie-ups with insurance companies, appointment of new SEBI chairperson, loans and assistance sanctioned by World bank and other eminent organizations etc

Mar 3, 2017 09:32 IST
facebook IconTwitter IconWhatsapp Icon

1. What insurance provider has done a bancassurance tie-up Dena bank for expanding its footprint across the country?

a) AEGON Religare

b) Apollo Munich Health Insurance

c) ICICI Prudential Life Insurance

d) Exide Life Insurance

Answer: Option B

2. How much amount has been sanctioned by Venture Capital Investment Committee (VCIC) to fund managers who would invest in startups?

a) Rs 500 crore

b) Rs 300 crore

c) Rs 800 crore

d) Rs 250 crore

Answer: Option B

3. With which technology giant ZTE has partnered to launch a next generation 5G IT base-band unit (BBU)?

a) Intel Corporation

b) Google India

c) Microsoft

d) IBM

Answer: Option A

4. Which of the following will now handle the responsibility of promoting digital transactions in the country as per the government of India?

a) NITI Aayog

b) Ministry of IT and Electronics (MEITY)

c) Ministry of Information and Broadcasting

d) Ministry of Human Resource Development

Answer: Option B

5. Which bank has tied up with Centrum Group to refer its High Net Worth Individuals (HNI) to Centrum for wealth management and family office services?

a) Andhra Bank

b) South Indian Bank

c) Catholic Syrian Bank

d) Lakshmi Vilas Bank

Answer: Option D

6. In which state BEML (Bharat Earth Movers Limited) has launched a 200 KW grid connected rooftop solar project by Deepak Kumar Hota, Chairman & Managing Director?

a) Tamil Nadu

b) Kerala

c) Karnataka

d) Maharashtra

Answer: Option C

7. Who among the following has been named India’s next Ambassador to the World Trade Organisation (WTO) from June 2017?  

a) N.K. Sinha

b) G. Latha Krishna Rao

c) J.S. Deepak

d) None of the above

Answer: Option C

8. Reliance General Insurance (RGI) has entered into bancassurance tie-up with which of the following banks?

a) Catholic Syrian Bank

b) South Indian Bank

c) State Bank of Hyderabad

d) Union Bank of India

Answer: Option A

9. How much amount has been granted by World Bank as assistance for assistance towards areas of urban transport and climate resilient agriculture in Maharashtra?

a) $ 1.5 billion

b) $ 1 billion

c) $ 2 billion

d) $ 10 billion

Answer: Option B

10. Who among the following has taken the charge as the chairman of Securities and Exchange Board of India (SEBI) on 2 March?

a) Mr. U.K Sinha

b) Mr. Ajay Tyagi

c)  Rajeev Kumar Agarwal

d) S Raman

Answer: Option B

Also Take: GK Quiz for the MBA Aspirants

 

For practicing more Business Quiz regularly to keep your business quotient high, keep visiting jagranjosh.com

Related Stories