Search

MBA General Awareness for 11 Mar to 17 Mar week

For the current week, the GK quiz for MBA will test your awareness on issues such as Saraswati Samman winner, World Consumer Rights Day, official ambassador of Women's Cricket World Cup 2017 and many more interesting happenings in the week from 11 March to 17 March, 2017

Mar 17, 2017 11:07 IST
facebook IconTwitter IconWhatsapp Icon

1. Which of the following writers has won Saraswati Samman 2016 for his novel Hawthan?

a) Sugathakumari

b) Mahabaleshwar Sail

c) Govind Mishra

d) Padma Sachdev

Answer: Option B

2. For how many weeks the Parliament has approved a bill granting women working in the organized sector paid maternity leave?

a) 20 weeks

b) 26 weeks

c) 25 weeks

d) 15 weeks

Answer: Option B

3. What was the theme of the World Consumer Rights Day that was being observed on 15 March 2017 globally?

a) Building a Digital World Consumers can Trust

b) Antibiotics off the menu

c) Helping consumers choose healthy diets

d) None of the above

Answer: Option A

4. Which state government has launched first-of-its-kind women safety application named ‘Ammavin Aran’?

a) Kerala

b) Karnataka

c) Tamil Nadu

d) Maharashtra

Answer: Option C

5. Who among the following has been appointed as the official ambassador of Women's Cricket World Cup 2017 by the International Cricket Council (ICC)?

a) Sachin Tendulkar

b) Mohammed Azharuddin

c) Sunil Gavaskar

d) Kapil Dev

Answer: Option A

6. What country is set to conduct its first national census in 19 years with the assistance of over 200,000 troops?

a) Afghanistan

b) Cuba

c) North Korea

d) Pakistan

Answer: Option D

7. Who among the following has been appointed as Goa’s chief minister?  

a) Laxmikant Parsekar

b) Pratapsingh Rane

c) Manohar Parrikar

d) Sudin Dhavalikar

Answer: Option C

8. Which state government has launched mobile app and website titled ‘MeraHunar HP’ or ‘My Talent’ to help skilled and semi-skilled workers find jobs?

a) Kerala

b) Uttar Pradesh

c) New Delhi

d) Himachal Pradesh

Answer: Option D

9. Who among the following has been named as Vice President of the 2017 U-17 FIFA World Cup organising committee?

a) Babul Supriyo

b) Gianni Infantino

c) Issa Hayatou

d) None of the above

Answer: Option A

10. Which Indian city has topped the list of cities offering the highest quality of life as per the Mercer’s 19th annual Quality of Living survey?

a) Mumbai

b) Delhi

c) Hyderabad

d) Shimla

Answer: Option C

For more updates on the General Awareness keep visiting jagranjosh.com

Related Stories