Search

SBI Clerk Exam 2018: General Awareness Quiz

SBI Clerk exam is scheduled to be held in the month of june. Take up the below GA quiz and strengthen your preparation.

Apr 12, 2018 15:04 IST
facebook IconTwitter IconWhatsapp Icon
SBI Clerk Exam: General Awareness Quiz
SBI Clerk Exam: General Awareness Quiz

SBI Clerk exam 2018 is scheduled to be held in the month of june. General Awareness plays a vital role to increase your score in bank recruitment examinations. Here is GA quiz for the SBI Clerk exam 2018. Solve the quiz and boost your preparation.

 1.   Axis Bank recently opened a representative office in which of the following cities to better serve its customers in the emirate and to expand its retail offerings to customers in the neighbouring northern emirates.

a)      Sharjah

b)      Ras Al Khaimah

c)       Fujairah

d)      Umm al-Quwain

e)      None of these

Ans: Option (a)

2.    President Ram Nath Kovind recently released commemorative coins on Lord Jagannath’s Nabakalebar festival in denominations of-

a)      Rs. 100 and Rs.1000

b)      Rs. 10 and Rs.100

c)       Rs. 10 and Rs.500

d)      Rs. 100 and Rs.500

e)      Rs. 10 and Rs.1000

Ans: Option (e)

SBI Clerk Exam 2018: General Awareness/Static GA Quiz

3.     Who among the following has been named the next governor of China's central bank, the People's Bank of China (PBOC)?

a)      Liu He

b)      Yi Gang

c)       Yang Xiaodu

d)      Wang Qishan

e)      None of these

Ans: Option (b)

4.     The first G20 meeting of Finance Ministers and Central Bank Governors of 2018 was recently held in which of the following countries?

a)      Buenos Aires, Argentina

b)      Hamburg, Germany

c)       Madrid, Spain

d)      Paris, France

e)      None of these

Ans: Option (a)


5.   Name the country which recently hosted a two-day informal meeting of 50 WTO (World Trade Organisation) members which would deliberate upon ways to create a positive atmosphere for carrying forward the mandate of the global trade organization?

a)      Pakistan

b)      Bangladesh

c)       India

d)      China

e)      None of these

Ans: Option (c)

How to prepare SBI Clerk Exam 2018

6.    India has imposed anti-dumping duty on import of Chinese pharma product, used in the treatment of certain infections, to protect domestic producers from below-cost shipments. Name the product.

a)      Ofloxacin

b)      fluoroquin

c)       Levofloxacin‎

d)      Ciprofloxacin‎

e)      None of these

Ans: Option (c)

7.    Which of the following projects of the Ministry of Culture, Government of India, has been certified as the world’s first Trusted Digital Repository as per ISO 16363:2012 standard, granted by Primary Trustworthy Digital Repository Authorisation Body Ltd. (PTAB), United Kingdom?

a)      National Monuments Authority (NMA)

b)      Performing Arts Grants Scheme by Ministry of Culture

c)       National Cultural Audiovisual Archives (NCAA)

d)      Form for Financial Assistance for Digitization of Museum Collections Scheme

e)      None of these

Ans: Option (c)

SBI Clerk 2018: A Chance to make a dream career

8.   Name the commodity exchange of India recently launches world’s first brass futures contracts, which will facilitate brass stakeholders to hedge their price risk.

a)   National Commodity and Derivatives Exchange Limited (NCDEX)

b)   Indian Commodity Exchange (ICEX)

c)   National Multi Commodity Exchange

d)  Universal Commodity Exchange

e)  Multi Commodity Exchange of India (MCX)

 Ans: Option (e)

9.     India and with which of the following countries signed an agreement to avoid double taxation and prevent tax evasion?

a)      Hong Kong

b)      Switzerland

c)       Sweden

d)      Spain

e)      None of these

 Ans: Option (a)         

 10.  India with which of the following groups signed an agreement that will enable them to share earth observation data from each other's satellite?

a)      United Nations Environment Programme (UNEP)

b)      Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC)

c)       European Union

d)      Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)

e)      National Aeronautics and Space Administration (NASA)

Ans: Option (c)

NABARD Assistant Manager Grade ‘A’ Exam: Previous Year Question Paper

Salary of Bank Employees after 11th bipartite Settlement

Related Stories