SSC CHSL 2021 Exam Memory Based English Questions with Answers: Check Tier-1 Synonyms/Antonyms/ Idioms/Words Questions Paper

SSC CHSL 2021 Exam Memory Based English Questions with Answers: Check Memory Based English Language (Synonyms/ Antonyms/ Idioms/ One Word Substitution/ Correct Spelling) Questions that came in SSC CHSL Tier-1 2021 Exam.

Created On: Aug 9, 2021 17:03 IST
SSC CHSL 2021 Exam Memory Based English Questions with Answers: Check Tier-1 Synonyms/Antonyms/ Idioms/Words Questions Paper
SSC CHSL 2021 Exam Memory Based English Questions with Answers: Check Tier-1 Synonyms/Antonyms/ Idioms/Words Questions Paper

SSC CHSL 2021 Exam Memory Based English Questions with Answers: SSC is conducting the Tier-1 CHSL Exam for remaining candidates from 4th to 12th August 2021 in online mode. Previously, this exam was from 12th to 19th April 2021 across India except in West Bengal Exam Centres due to elections. Later, the exam got postponed due to COVID-19 Pandemic. So for the ease of leftover candidates, we are going to provide some important memory-based English Language (Synonyms/ Antonyms/ Idioms/ One Word Substitution/ Correct Spelling) questions with answers compiled from the feedback shared by the candidates.

Recent Stories
SSC CHSL 2021 Exam Live Updates
Check SSC CHSL 2021 Admit Card Updates
Check SSC CHSL 2021 Exam & Admit Card Guidelines Issued by Commission

Let’s have a look at the Important English Language (Synonyms/ Antonyms/ Idioms) Questions that are being covered in the SSC CHSL 2021 Tier-1 Exam:

SSC CHSL 2021 Tier-1 Exam Memory Based English Language (Synonyms/ Antonyms/ Idioms/ One Word Substitution/ Correct Spelling) Questions with Answers

1. Synonym - Dearth

Answer: absence · deficiency · inadequacy · lack · paucity · shortage · infrequency · scantiness

2. Narration - Imperative sentence - She said to her friend to take her dog for a walk.

3. Antonym - Weird

Answer: Normal, ordinary, common

4. Idioms- Cost an arm and a leg

Answer: to be too expensive

5. Spelling error - Accommodate

6. Spelling error - Highlight

SSC CHSL 2021 Exam Memory Based Questions

Check SSC CHSL 2021 Exam Memory Based GK/GA/ current Affairs Questions with Answers

Check SSC CHSL 2021 Memory Based GEOGRAPHY Questions with Answers

Check SSC CHSL 2021 Memory Based INDIAN POLITY Questions with Answers

Check SSC CHSL 2021 Memory Based HISTORY Questions with Answers

Check SSC CHSL 2021 Memory Based General Science Questions with Answers

Check SSC CHSL 2021 Memory Based SPORTS Questions with Answers

Check SSC CHSL 2021 Memory Based AWARDS Questions with Answers

Check SSC CHSL 2021 Memory Based NEW APPOINTMENTS Questions with Answers

Check SSC CHSL 2021 Memory Based Articles of Indian Constitution Questions with Answers

7. Antonym of Inordinate

Answer: cheap, logical, low, moderate, reasonable, sensible

8. Idiom Meaning - A bolt from the blue

Answer: A sudden, unexpected event

9. One Word Substitute - ‘a place where coins are made”

Answer: Mint

10. Synonym of “innocuous”

Answer: benign, harmless, hurtless, innocent, inoffensive, safe

11. Correct Spelling of - “Maintenance”

12. Antonym of Resolve:

Answer: abstain, decline, refuse, reject, turn down

13. Antonym of Precious:

Answer: cheap, valueless, worthless

14. Synonym of Prevalent:

Answer: common, normal, popular, conventional, current, customary, going

15. Synonym of Extent:

Answer: reach, range, size

16. Idioms & phrase meaning - “Fool paradise”:

Answer: Someone who becomes happy at hopes provided based on false facts.

17. Synonyms of CALLOUS:

Answer: apathetic, careless, cold-blooded, heartless, indifferent, insensitive, uncaring, unsympathetic

18. Antonyms of LIVID:

Answer: antisocial, cold, cool, disagreeable, disapproving, distant, frigid

19. Antonyms of AFFINITY:

Answer: Dislike, hatred

20. Antonyms of ENTHUSIASTIC:

Answer: averse, disinclined, hesitant, reluctant, unwilling

21. One word substitution for the act of killing one's mother:

Answer: Matricide

22. Idioms Meaning - Cook the Book

Answer: change facts or figures in order to make the situation seem better than it is or to hide the fact that you have stolen money

23. Idioms Meaning - Cut for corners

Answer: to take shortcuts

24. Synonyms of Absolute

Answer: complete · full · outright · sheer · simple · unadulterated · unlimited

25. Synonyms of Paranoid

Answer: insanity · depression · derangement · lunacy · madness · mania · nervous breakdown

26. Antonyms of Candlestine

Answer: Open, public, overt

27. Spelling error -> Acquire, Assimilation

Also Read:

Check Category-wise SSC CHSL 4726 Vacancy Details, Job Profile, Salary & Promotion Policy 2021
Practice SSC CHSL Mock Tests with Answers

Get SSC CHSL 2021 Study Material

Get SSC 2021 Exam Calendar
Get SSC Result Calendar 2021

Take Free Online CHSL (Combined Higher Secondary Level) 2021 Mock Test

Start Now