Advertisement

GK questions and answers based on significant Cricket records

In various competitors and school examinations many questions are asked based on cricket records and different formats of cricket. Therefore, in this article we are giving a set of 10 questions related to cricket. These questions are very useful for candidates preparing for various exams as well as general knowledge of game lovers.

GK question and answers based on significant Cricket records

1. Which cricketer had scored highest individual score in first-class cricket?
A.
Don Bradman
B. Brian Lara
C. Lane Hutton
D. Gary Sobers
Ans. B
2. Which cricketer had scored highest individual score in ODI cricket?
A.
Virender Sehwag
B. Chris Gayle
C. Martin Guptill
D. Rohit Sharma
Ans. D
3. Which cricketer had scored most centuries in first-class cricket?
A.
Lane Hutton
B. Wally Hammond
C. Jack Hobbs
D. Sachin Tendulkar
Ans. C
4. Which cricketer had scored fastest century in ODI cricket?
A.
Vivian Richards
B. Corey Anderson
C. Shahid Afridi
D. AB de Villiers
Ans. D
5. Which cricketer has taken most catches in ODI cricket?
A.
Ricky Ponting
B. Mahela Jayawardene
C. Jacques Kallis
D. Mark Waugh
Ans. B
6. Which cricketer had scored highest individual score in Test cricket?
A.
Sanath Jayasuriya
B. Matthew Hayden
C. Brian Lara
D. Sachin Tendulkar
Ans. C
7. Which cricketer had scored fastest century in Test cricket?
A.
Vivian Richards
B. Brendon McCullum
C. Misbah-ul-Haq
D. Adam Gilchrist
Ans. B
8. Which cricketer had scored most runs in a Test match?
A.
Graham Gooch
B. Sunil Gavaskar
C. Don Bradman
D. Brian Lara
Ans. A
9. Which cricketer had scored most runs in a Test series?
A.
Sunil Gavaskar
B. Don Bradman
C. Kumar Sangakkara
D. Hanif Mohammad
Ans. B
10. Which cricketer had scored most test runs in a calendar year?
A.
V. V. S. Laxman
B. Mohamed Yusuf
C. Rahul Dravid
D. Steve Waugh
Ans. B
Gk quiz based on hat-trick wickets taker in Test cricket

Advertisement

Related Categories

Advertisement