Next

GK Questions and Answers on Forbes World's Best Employers 2020

The annual list of the World's Best Employers 2020 has been released by Forbes in partnership with the market research firm Statista. It was drafted after conducting a survey of 160,000 full-time and part-time workers from 58 countries working for businesses with operations in multiple nations or regions. The list is composed of 750 multinational and large corporations headquartered in 45 countries.

1. Which company ranked first in Forbes World's Best Employers 2020 list?
A. IBM
B. Amazon
C. Samsung
D. Microsoft
Ans. C
Explanation: In the Forbes World's Best Employers 2020 list, Samsung ranked first.

2. What is the rank of Cisco Systems in the recently released Forbes World's Best Employers 2020 list?

A. 12
B. 18
C. 24
D. 27
Ans. B
Explanation: Cisco Systems ranked 18th in the Forbes World's Best Employers 2020 list.

3. With which of the following manufacturing industries does Huawei deal?
A. Semiconductors
B. Electronics
C. Technology Hardware & Equipment
D. All the above
Ans. D
Explanation: Huawei deals with Semiconductors, Electronics, Electrical Engineering, Technology Hardware & Equipment.

4. What is the rank of PepsiCo in the Forbes World's Best Employers 2020 list?
A. 40
B. 44
C. 46
D. 49
Ans. C
Explanation: In the Forbes World's Best Employers 2020 list, PepsiCo ranked at the 46th position.

5. Which of the following is not correctly matched?

Company Name                      Country/Territory
A. Adobe                                     United States
B. Volvo Group                            Sweden
C. Dr. Oetker                                South Korea
D. Sony                                          Japan
Ans. C
Explanation: Dr. Oetkar is incorrectly matched as it is based in Germany.

6. With which of the following industries does the Barrick Gold deal?
A. Construction
B. Oil and Gas Operations
C. Mining and Chemicals
D. All the above
Ans. D
Explanation: Barrick Gold deals with Construction, Oil & Gas Operations, Mining and Chemicals.

7. What is the rank of the NTPC (India) in the recently released Forbes World's Best Employers 2020 list?
A. 260
B. 261
C. 269
D. 275
Ans. B
Explanation: In the recently released Forbes World's Best Employers 2020 list, NTPC ranked 261.

8. What is the rank of IBM in the recently released Forbes World's Best Employers 2020 list?
A. 2
B. 3
C. 6
D. 8
Ans. B
Explanation: In the recently released Forbes World's Best Employers 2020 list, IBM ranked at the third position.

 

What is the 'Gig Economy' and who are referred to as 'Gig Workers'?

 

 

Related Categories

Also Read +
x

Live users reading now