GK Questions and Answers: ICC Men's T20 Cricket World Cups

Students preparing for various competitive examinations should solve the questions related to sports and sports persons properly. We have published 8 GK questions and answers on the ICC Men T20 world cup.

1. The next ICC Men's cricket world cup would be held in.... 
(a) Australia
(b) England
(c) Sri Lanka
(d) South Africa
Answer: a
Explanation: The ICC Men's T20 Cricket World Cup 2020 would be held in Australia from 18 October to 15 November.

2. Where was the first edition of ICC Men's T20 Cricket World Cup held?
(a) India
(b) England
(c) South Africa
(d) None of the above
Answer: c
Explanation: The first edition of ICC Men's T20 Cricket World Cup was held in South Africa. This tournament was won the Indian team after defeating arch-rival Pakistan.

3. Which of the following statements regarding ICC Men's T20 Cricket World Cup is correct?
(a) The first ICC Men's T20 Cricket World Cup was held in 2008.
(b) Sri Lanka won the 2012 ICC Men's T20 Cricket World Cup.
(c) Pakistan won the ICC Men's T20 Cricket World Cup in 2009.
(d) India has won the ICC Men's T20 Cricket World Cup 2 times so far
Answer: c
Explanation: Pakistan won the ICC Men's T20 Cricket World Cup in 2009. This statement is true. Pakistan defeated Sri Lanka in the final. The first ICC Men's T20 Cricket World Cup was held in 2007.

4. Which of the following country has not won a single title of ICC Men's T20 Cricket World Cup?
(a) Australia
(b) Pakistan
(c) England
(d) Sri Lanka
Answer: a
Explanation: Australia has not won a single ICC Men's T20 Cricket World Cup so far while this country has won the most five ICC Cricket World Cups of the 50 over format.

5. Where will the ICC Men's T20 Cricket World Cup 2021 be held?
(a) South Africa
(b) Bangladesh
(c) India
(d) New Zealand
Answer: c
Explanation: The ICC Men's T20 Cricket World Cup, 2021 will be held in India. This is the second occasion that India will host the ICC Men's T20 Cricket World Cup. Earlier, India hosted the ICC Men's T20 Cricket World Cup in 2016.

6. Which version of the ICC Men's T20 Cricket World Cup would be played in the year 2020?
(a) 10th
(b) 9th
(c) 8th
(d) 7th
Answer: D
Explanation: The 7th edition of the ICC men's T20 Cricket World Cup to be played in October 2020. Australia is the host nation for this ICC event.

7. Which country has won the ICC Men's T20 Cricket World Cup title twice?
(a) India
(b) West Indies
(c) Australia
(d) England
Answer: b
Explanation: West Indies is the only team that has won the ICC Men's T20 Cricket World Cup title 2 times.

8. Which country has won the very first edition of the ICC Men's T20 Cricket World Cup?
(a) Sri Lanka
(b) West Indies
(c) Pakistan
(d) India
Answer: d
Explanation: India has won the first edition of ICC Men's T20 Cricket World Cup by defeating Pakistan in 2007.

GK Questions and Answers on ICC Women's T20 World Cups


Current GK Questions and Answers on Sports 2019-2020

Related Categories

NEXT STORY
Also Read +
x