Gk quiz based on hat-trick wickets taker in Test cricket

It is considered difficult to take hat-trick wickets in any format of cricket. For this, bowlers have to bowl with accurate line and length. In the history of Test cricket, 43 hat-trick wickets have been taken so far. In this article we are presenting a GK quiz based on the cricketers who have taken hat-trick wickets in Test cricket.

Gk quiz based on hat-trick wickets taker in Test cricket

1. Which player had taken first hat-trick in the history of Test cricket?
A.
Fred Spofforth (Australia)
B. George Lehmann (England)
C. Johnny Briggs (England)
D. Jack Hearne (England)
Ans. A
2. First Englishman who had taken hat-trick wicket in Test cricket?
A.
Johnny Briggs
B. George Lehmann
C. Jack Hearne
D. Billy Bates
Ans. D
3. First cricketer who had taken two hat-trick wickets in Test cricket?
A.
Jimmy Matthews (Australia)
B. Hugh Trumble (Australia)
C. Wasim Akram (Pakistan)
D. Stuart Broad (Eng)
Ans. B
4. First cricketer who had taken hat-trick wickets in both innings of Test match?

A. Jimmy Matthews (Australia)
B. Maurice Allom (England)
C. Hugh Trumble (Australia)
D. Wasim Akram (Pakistan)
Ans. A
5. First player cricketer who had taken hat-trick wicket by combining both innings of Test match?
A.
Merv Hughes (Australia)
B. Jermaine Lawson (Windies)
C. Courtney Walsh (Windies)
D. Peter Siddle (Australia)
Ans. C
6. Cricketer who had taken hat-trick wickets in their first three balls in a Test match?
A.
Matthew Hoggard (England)
B. Rangana Herath (Sri Lanka)
C. Irfan Pathan (India)
D. Nuwan Zoysa (Sri Lanka)
Ans. D
7. Cricketer who had taken hat-trick wickets in the first over of a Test match?
A.
Alok Kapali (Bangladesh)
B. James Franklin (New Zealand)
C. Wasim Akram (Pakistan)
D. Irfan Pathan (India)
Ans. D
8. First Indian cricketer who had taken hat-trick wicket in Test cricket?
A.
Irfan Pathan
B. Harbhajan Singh
C. Kapil Dev
D. Anil Kumble
Ans. B
9. Cricketers who had taken hat-trick wickets in their first Test match?
A.
Fred Spofforth (Australia) and Billy Bates (England)
B. Hugh Trumble (Australia) and Lance Gibbs (Windies)
C. Damien Fleming (Australia), Courtney Walsh (Windies) and Shane Warne (Australia)
D. Maurice Allom (England), Peter Patherick (New Zealand) and Damien Fleming (Australia)
Ans. D
10. Cricketers who had taken hat-trick wickets in their final Test match?
A.
Alok Kapali (Bangladesh) and Lance Gibbs (Windies)
B. Glenn McGrath (Australia) and Wasim Akram (Pakistan)
C. Darren Gough (England) and Dominic Cork (England)
D. Hugh Trumble (Australia) and Geoff Griffin (South Africa)
Ans. D
Quiz on T-20 Cricket: Indian Premier League

Advertisement

Related Categories

Popular

View More