Are you worried or stressed? Click here for Expert Advice
Next

GK Quiz on Badminton at the Tokyo Olympics

Tulika Tandon

PV Sindu had reached the semifinals of the Tokyo Olympics 2020. She has performed brilliantly again and has got a bronze medal this year as well. She has been the star badminton player from India to win medals for the country. Take a look at the few questions of Olympics regarding the game of Badminton specially.

1. Who did PV Sindu defeat in the Quarter Final of Tokyo Olympics 2020?

  1. Akane Yamaguchi
  2. Tai Tzu-ying
  3. Chen Yufei
  4. Chen Long

Ans. a

Explanation: PV Sindhu had beaten Akane Yamaguchi to march into the Olympics semifinals in 2020 Tokyo Olympics 

2. What is the governing body for Badminton?

  1. World Badminton Council
  2. Olympic Council
  3. Badminton World Federation
  4. None of the above 

Ans. c

Explanation: The Badminton World Federation (BWF) started with the International Badminton Federation (IBF). The IBF consisted of nine members and in 2006 the BWF was formed where it expanded to 176 countries worldwide.

3. In which of the following years did PV Sindhu win Olympics Silver Medal in Badminton

  1. 2020
  2. 2016
  3. 2012
  4. None of the above 

Ans. b

Explanation: PV Sindhu has one bronze medal and one silver medal that she won in 2016 Rio Olympics to her name. 

4. Which thing is referred to as Badminton birdie?

  1. Shuttlecock
  2. A bird in the stadium
  3. The players
  4. None of the above 

Ans. a

Explanation: The shuttlecock is the official name for the birdie, but the name 'birdie' has become more popular in the USA. 

5. Which player has won the most medals in Badminton at the Olympics?

  1. Gao Ling
  2. Fu Haifeng
  3. Zhang Nan
  4. PV Sindu

Ans. a

Explanation: Gao Ling is the all-time leader for the most Olympic medals in badminton, with two gold, one silver, and one bronze;

6. Which country has the maximum Olympics medals till now?

  1. Japan
  2. China 
  3. South Korea
  4. Denmark

Ans. b

Explanation: China has won a total of 41 medals that includes 18 Golds, 8 Silver and 15 Bronzes. 

7. When did Badminton make its debut in the Olympics?

  1. 1988
  2. 1992
  3. 1912
  4. 1904

Ans. b

Explanation: Badminton made its debut as an official event at the 1992 Summer Olympics and has been contested in seven Olympiads.

8. How many gold medals does India have at the Olympics in Badminton?

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. None 

Ans. d

Explanation: India has won a bronze medal and a silver medal at the Olympics but not any gold. 

9. In which year was Badminton played as a demonstration sport at the Olympics?

  1. 1972
  2. 1968
  3. 1992
  4. 1988

Ans. a

Explanation: Badminton was first held as a demonstration sport at the 1972 Summer Olympics. 

Take the GK Quiz on Olympic Hockey

रोमांचक गेम्स खेलें और जीतें एक लाख रुपए तक कैश

Related Categories

Live users reading now