GK Quiz on Sports: Formula One

Formula One (also Formula 1 or F1) is the highest class of single-seater auto racing sanctioned by the Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) and owned by the Formula One Group.

1. Formula 1 sanctioned by which authority?

A. FIA: Federation of International Automobile

B. WMSA: World Motorsport Association

C. AMS: Association of Motorsport Racing

D. IFMS: International Federation of Motorsports

Ans: A

2. When was the first F1 race held?

A. 1947

B. 1950

C. 1960

D. 1955

Ans: A

3. Which year saw the inaugural season of Formula 1?

A. 1950

B. 1953

C. 1960

D. 1957

Ans: A

4. As of 2018, what is believed to be the global television audience of F1?

A. 400million

B. 300million

C. 450million

D. 425million

Ans: D

5. Which track held the first F1 race?

A. Silverstone, Britain

B. Buddha Circuit, India

C. Albert Park, Australia

D. Shanghai International Circuit, China

Ans: A

Gk quiz based on hat-trick wickets taker in Test cricket

6. The winner of a F1 race receives how many points?

A. 10

B. 20

C. 25

D. 30

Ans: C

7. Which is the last position till which a Championship point is given?

A. 5th

B. 8th

C. 10th

D. 3rd

Ans: C

8. What does the Red Flag during a F1 race indicate?

A. The race has been stopped

B. There has been an accident up-ahead

C. Safety car is out on track

D. Someone has won the race

Ans: A

9. After finishing of a race, points are given to the… ?

A. Driver

B.  Race Team

C.  Race Team and Driver

D. Owners of the team

Ans: C

10. How many cars are allowed in track by any one race team?

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

Ans: B

GK Questions & Answers on General Sports: set 1

Advertisement

Related Categories

Popular

View More