Virat Kohli GK Quiz: IPL, ODI, Test Match, Runs and Records

Virat Kohli is a renowned Indian International cricketer. He also plays for the IPL. He had broken several records. Let us find out more about him through this quiz.

1. In Ranji Trophy, Virat Kohli came into spotlight and played for which team?
A. Delhi
B. Karnataka
C. Mumbai
D. Rajasthan
Ans. A
Explanation:
Virat Kohli came into spotlight after playing for Delhi against Karnataka in a Ranji Trophy match.

2. Name the first Indian batsman to score 1,000 runs, in which most runs are in a calendar year and most fifties in the format?
A. M S Dhoni
B. Kapil Sharma
C. Gautam Gambhir
D. Virat Kohli
Ans. D
Explanation:
Virat Kohli is the first Indian batsman to score 1,000 runs, in which most runs are in a calendar year and most fifties in the format.

3. When did Virat Kohli became India's Test captain?
A. 2012
B. 2013
C. 2014
D. 2015
Ans. C
Explanation:
Virat Kohli became India's test captain in 2014.

4. How many centuries Virat Kohli has made in One Day International (ODI) 2018?
A. 40 centuries
B. 41 centuries
C. 50 centuries
D. 51 centuries
Ans. B
Explanation:
Till November 2018, Virat Kohli has made 41 centuries in One Day Internationals (ODI).

5. What is the pet name or nickname of Virat Kohli?
A. Piku
B. Rinku
C. Cheeku
C. None of the above
Ans. C
Explanation:
Cheeku is the pet name of Virat Kohli.

List of Cricket World Cup winning Captains

6. Against whom Virat Kohli in a World Cup debut became the first Indian to score a century?
A. Pakistan
B. West Indies
C. Bangladesh
D. Australia
Ans. C
Explanation:
Virat Kohli in a World Cup Debut became a first Indian to score a century against Bangladesh team.

7. Of which brand, Virat Kohli became the face of a Men's fashion brand.
A. Numero Uno
B. Levis
C. Octave
D. WROGN
Ans. D
Explanation:
In 2014, Virat Kohli became the face of a Men's fashion brand namely WROGN.

8. Virat Kohli is a brand Ambassador of:
A. Myntra
B. Himalaya
C. Mobile Premier League
D. All the above
Ans. D
Explanation:
Virat Kohli is a brand Ambassador of Myntra, Himalaya and Mobile Premier League.

9. When Virat Kohli was awarded with the prestigious Arjuna Award?
A. 2012
B. 2013
C. 2014
D. 2015
Ans. B
Explanation:
Virat Kohli received the prestigious Arjuna Award in 2013.

10. Name the fastest Indian cricketer to score 20,000 international runs?
A. Virat Kohli
B. Chris Gayle
C. Adam Gilchrist
D. None of the above
Ans. A
Explanation:
Virat Kohli becomes the fastest cricketer to score 20,000 international runs in 2019 against West Indies. He took just 416 innings to reach the milestone. At present there are 3 Indian cricketers who have scored 20, 000 runs in the international which includes Sachin, Rahul Dravid and Virat Kohli.

Hope you have enjoyed the quiz!

Indian Cricketers with Fastest 20,000 Runs

Virat Kohli's ODI Centuries:Complete List

Related Categories

Popular

View More