Search

GK Quiz on Sports: Lawn Tennis Set I

GK Quiz on ‘Lawn Tennis’ Set I that attune and equipped in different competitive examination according to evolving new trend of mixing traditional and untraditional questions.
Jan 8, 2019 09:59 IST
facebook Iconfacebook Iconfacebook Icon
GK Quiz on Sports Lawn Tennis Set I
GK Quiz on Sports Lawn Tennis Set I

GK Quiz on ‘Lawn Tennis’ Set I that attune and equipped in different competitive examination according to evolving new trend of mixing traditional and untraditional questions.  

1. Which of the following is the highest governing body of lawn tennis?

A. ITF: International Tennis Federation

B. WTF: World Tennis Federation

C. WTA: World Tennis Authority

D. TAW: Tennis Association of the World

Ans:  A

2. What is length of the Tennis Court?

A. 71feet

B. 78feet

C. 50feet

D. 80feet

Ans: B

3. What is the width of the Tennis Court?

A. 30feet

B. 36feet

C. 28feet

D. 38feet

Ans: B

4. What is height of the Net in the centre of the court?

A. 3feet

B. 3.6feet

C. 3.3feet

D. 2.5feet

Ans: A

5. What is size of Single’s Court?

A. 78x36

B. 78x30

C. 78x27

D. 78x36

Ans: C

GK Questions and Answers: Asian Games

6. What is Size of Double’s Court?

A. 78x27

B. 78x32

C. 78x30

D. 78x36

Ans: D

7. In the Lawn Tennis while serving the serve always has to fall in the.............

A. Opposite box

B. Diagonal Opposite box

C. Any box

D. Anywhere in the opposite court

Ans: B

8. The first U.S. Championship was organized in..........

A. 1970

B. 1968

C. 1961

D. 1959

Ans: B

9. The first French open was organized in?

A. 1891

B. 1868

C. 1861

D. 1859

Ans: A

10. Which of the following are the Grand Slams held every year?

A. Australian, French, Wimbledon, US Open.

B. Swedish, French, US Open, Italian.

C. Bangalore Open, Champion, US, Australian Open.

D. Spanish, French, US Open, Australian Open.

Ans: A

GK Quiz on Olympic Games